5 situații în care apa a fost și încă mai îmi este cea mai bună prietenă

Consumăm apă zilnic atunci când ne este sete, după ce mâncăm și când ne mai amintim că am văzut o reclamă la TV care ne recomandă să bem cel puțin 2 litri de lichide pe zi. De cele mai multe ori însă uităm de acest minim de lichide de care organismul are nevoie așa că m-am gândit să vă ofer mai multe motive pentru care ar trebui să beți mai multă apă, nu numai pentru că așa ați văzut la TV. Mai exact, vă voi poveste 10 situații în care apa mi-a fost și încă îmi mai este cea mai bună prietenă.

1.Eram supărat și amărât… până când am băut apă

Cu toții avem zile proaste. Acele zile în care pur și simplu nu ne merge nimic bine și ne vine să strigăm la cer Doamne, de ce eu?! dar totuși haideți să menținem un ton calm și să nu strigăm. Și eu am deseori astfel de zile care simt că mă doboară, însă am găsit și o metodă care să mă ajute să le alung: beau apă. Asta deoarece apa îmbunătățește starea de spirit, deci ne poate ajuta să nu mai avem zile atât de proaste și ușor, ușor să revenim și facem dintr-o zi eșuată, una foarte reușită.

2.Îmi oferă zilnic energie

De câteva zile de când am ceva de lucru și mă prinde ora 1-2 noaptea în fața laptopului, beau apă. Inițial am zis că voi bea cafea apoi am decis că o hidratare mă poate ajuta. Așa am ajuns ca într-o zi în care lucrez în fața laptopului, să consum vreo 3-4 litri de apă pe zi. Și nu trebuie să mă credeți pe mine, că doar sunt demodat, ci studiile care au dovedit faptul că apa oferă energie.

3.Mă scapă de mahmureală

Cu toții mergem la terase, cluburi, petreceri sau concerte și strigăm în gura mare noi nu bem apă, că ruginim ei bine, de cele mai multe ori a doua zi de dimineață ne trezim mahmuri și fără chef de viață. Am pățit-o și eu, recunosc, iar în aceste situații rugina era una dintre cele mai mici probleme ale mele deoarece apa cu apă scăpam de mahmureală. Iar pentru rugină voi căuta eu alte soluții pe care vi le voi recomanda și vouă, dar cu altă ocazie.

4.Mă ajută să iau examene

În timpul examenelor de bac, am băut 6 litri de apă. Câte 2 litri pentru fiecare examen. Era amuzant cum toată lumea avea sticle de 0.5 iar eu stăteam cu dita` petu` de 2 litri pe bancă. M-a ajutat foarte mult să mă concentrez și să fiu relaxat, chiar dacă aveam nevoie mai des la baie.

În timpul examenului pentru obținerea permisului de conducere – mă rog, cu puțin timp înainte pentru că nu aveam cum atunci când eram la volan – am consumat alți 2 litri. Și sincer, în ciuda faptului că eu mă stresez de obicei, în timpul examenului cântam melodii de-ale lui Bon Jovi care se auzeau la Europa FM.

5.Mă ajută să mă relaxez

Ce poate fi mai bun decât 30 de minute de relaxare în cada plină vârf cu apă călduță sau chiar fierbinte? Sau ce poate fi mai relaxant decât un duș plăcut de vreo 20 de minute, timp în care să faci ordine prin gânduri? Pentru mine acestea sunt cele mai bune ședințe de yoga dar și cei mai buni psihologi totodată, cele mai bune calmante dar și cele mai bune somnifere.

 

Și cu siguranță mă mai ajută foarte mult, în coraconul meu, însă acolo nu prea știu eu cum decurg treburile dar știu că și acolo apa face numai bine. Prietenii La Fântână mi-au șoptit asta.

Lasă un răspuns