Dacă aș avea o cafenea, aș angaja o aplicație

Îmi place să ies în oraș la un suc, la o bere, un ceai sau la o cafea și ies de fiecare dată când îmi permit. Indiferent că e weekend, zi de lucru, dimineață sau seară, îmi place enorm să stau fie singur sau fie cu prietenii la un pahar de vorbă sau să citesc în diferite pub-uri. De multe ori atunci când ajung într-un local văd că există un număr destul de mare de angajați care trebuie să servească clienții. Fiecare dintre ei are o leafă pe care localul trebuie să o plătească numaidecât, indiferent că are sau nu clienți. Eu unul dacă aș avea o cafenea, aș angaja o aplicație în locul numărului mare de barmani deoarece ar fi mai ieftin, părerea mea.

De multe ori am așteptat să vină cineva să îmi aducă un meniu sau să plătesc chiar dacă eram grăbit. În acele momente mă gândeam: cât de bine ar prinde acuma o aplicație pe telefon cu ajutorul căreia să comand berea care-mi place, fără să aștept să vină cineva să mă întrebe ce vreau? Sau cât de fain ar fi să mă joc cu degetele pe ecranul telefonului meu și să văd ce îmi poate oferi localul respectiv precum și părerile clienților în legătură cu produsele respective?

Răspund și eu provocării lansate de Utok prin intermediul Blogal Initiative, astfel încât vă zic ce aplicație aș face eu dacă aș mare maiestru în arta Androidului, iOS-ului sau a Windows Phone-ului. De fapt cred că v-ați dat seama deja de mai sus. Totuși, să dezbat oleacă tema deoarece eu m-am gândit mult la cum ar trebui să fie aplicația și astfel trebuie să vă prezint fiecare opțiune a sa, nu de alta dar vreau să vă conving să o instalați.

Barmanul Virtual

Aplicația mea s-ar numi BARMANUL VIRTUAL sau ceva de genul acesta și ar fi mai exact o platformă, precum e Facebook de exemplu. Ce ar face această aplicație? Ei bine fiecare local ar avea posibilitatea să-și creeze un cont unde să-și prezinte oferta din meniu. Contul acela ar dispune de mai multe opțiuni printre care adăugarea de produse, anunțarea reducerilor precum și promovarea unor evenimente. Odată create acestea, contul creat va putea fi accesat de către cei care ies în oraș. Mai exact, ar exista o listă de localuri din orașul respectiv care și-au făcut cont pe BARMANUL VIRTUAL și astfel odată intrat în local, clientul va putea căuta în lista respectivă dacă localul are sau nu cont pe platformă. Bineînțeles, acest lucru ar putea fi făcut destul de ușor cu un buton de search ce va fi situat în partea de sus a telefonului. Acest lucru ar putea fi făcut și prin intermediul GPS-ului care odată activat ar ajuta platforma să ne spună dacă localul unde ne aflăm dispune sau nu de un barman virtual.

Dacă localul are un barman virtual, acesta ne va prezenta meniul iar noi vom putea foarte ușor să comandăm ce dorim să bem sau să mâncăm iar odată trimisă comanda, pe calculatorul sau telefonul barmanului adevărat va sosi o notificare cu masa de unde s-a făcut comanda precum și lista de produse comandate. Astfel acesta nu va mai fi nevoit să meargă să ofere meniul sau să îi întrebe ce doresc, iar clienții vor putea savura mai repede berea rece pare care și-o doresc. Dacă produsele comandate ne-au plăcut, aplicația ne-ar oferi posibilitatea să oferim un feedback ce va consta într-un număr de până la 5 steluțe și un mesaj despre produsele respective. Acestea ar ajuta viitorii clienți să știe ce să comande precum și localul să ia măsuri în cazul în care feedback-ul este negativ.

Ce avantaje ar oferi această aplicație? Ei bine clienții își vor primi mai repede comenzile dorite, asta pentru că de multe ori se întâmplă să intrăm într-un local și să nu fim observați de chelneri iar localul ar putea renunța la unii angajați (deci un dezavantaj al aplicației ar fi faptul că luăm pâinea de la gură chelnerilor dar ce să facem, la toți ne este greu). De asemenea nu ar mai fi nevoie de un număr mare de meniuri astfel încât am salva și doi trei copaci.

De asemenea cred că aplicația ar fi destul de ușor de monetizat deoarece multe dintre localuri ar dori promovare, iar aceasta ar putea fi obținută pentru o sumă de bani în schimbul căreia care localul respectiv ar fi afișat pe o poziție fruntașă. Apropo, aplicația va fi gratuită.

Așadar, dragi cititori.. v-ar plăcea să comandați din localuri folosind o aplicație? Mie, sincer să fiu, mi-ar plăcea tare mult.

 

10 comments

 • Pingback: Am participat la primul concurs | Demodat

 • Da, e bine ca salvezi niste timp. De multe ori patronii fac economie la personal si nu angajeaza o armata de oameni (d-aia dureaza mult pana vine cineva cu meniul, d-aia dureaza uneori si pana vine sa ia comanda). Am lucrat in doua pub-uri, un bistro si doua restaurante, vorbesc din experienta 😀
  Sincer, sunt si o gramada de dezavantaje. Barmanul primeste comenzile de la ospatar, pentru ca doar ospatarii au acces la computer si doar ei stiu cum si-au impartit mesele in asa fel incat sa le tina minte. Ca, nah, degeaba zice barmanul “comanda pt masa 17”, ca nimeni nu le stie dupa numar, mai ales in localurile unde-s aranjate “la gramada”. Plus ca nu sunt disponibile toate produsele din meniu. Valabil pentru orice local care exista. Asa ca tot trebuie sa vina cineva si sa te intrebe ce vrei in schimb. Mai e categoria de oameni cu mofturi… care vor un anume tip de pahar la bere, sau un anumit nr de felii de lamaie. Sau lime. Sau portocala. Tot felul de figuri 😀 Mai e si chestia ca… daca e sa comanzi mancare prin aplicatia asta… de unde stiu cei de la bucatarie ce trebuie sa combine cu garnitura? Si daca sa fie fara ceapa, sau fara patrunjel or something else? Au si ospatarii rolul lor. Poate nu pentru cei nepretentiosi. Dar foarte putini sunt in categoria asta, adica cei care aleg ceva din meniu si nu au nimic de adaugat.

  • Adrian

   Pai, atunci cand comanzi o Pizza de exemplu, aplicatia te-ar intreba la fel cum o face bucatarul… sos? De care?

   • Ar putea fi inserat un buton de înregistrare voce. Pentru specificații în plus, vorbiți aici!. Zic și eu ca să susțin aplicația.

    Dar pe de altă parte, tot mai bună e comunicarea între oameni. Ne robotizăm dreaqu :))

   • Si pentru cei anti-tehnologie? :))
    Oricum, nu e deloc o idee rea.
    E doar un pic complicat cu organizarea… mai ales la mesele mari, ca ospatarul n-o sa stie ce a comandat fiecare, o sa fie nevoit sa intrebe pe fiecare in parte. Deci tot la comunicare se ajunge 😀

 • Pingback: Castigatori campanie "Daca te-ai pricepe, ce aplicatie de telefon ai face?" - Blogal Initiative

 • Pingback: Am început cu dreptul | Demodat

 • Andreas

  Suna foarte interesant 🙂 Ar fi misto daca ar exista spre exemplu o retea locala la care sa te conectezi prin wi-fi si sa alegi de acolo automat ce doresti sa servesti, lucru ce nu e tare greu de facut si care e deja utilizat de catre localurile fast-food (vorbesc de cei ce preiau comenzile de la KFC, McDonalds, etc.). Exact aceeasi chestie ar putea fi implementata si in restaurante doar ca in loc sa-ti preia cineva comanda, o faci tu singur.

Lasă un răspuns